Van vakleerkracht naar leraar

Van vakleerkracht naar leraar

Algemene informatie

Je bent al verbonden aan het onderwijs. Wellicht als muziekleraar, vakleraar lichamelijke opvoeding of anders. Top, maar nu ben je toe aan de volgende stap. Je wilt leraar worden binnen het basisonderwijs en dagelijks kinderen alle facetten van het onderwijs laten zien.

Vervolgopleiding

De volgende stap als leraar is een afgeronde pabo-opleiding. In Den Haag (regio) zijn er drie aanbieders:

1. Haagse Hogeschool
2. InHolland
3. Hogeschool Leiden

Heb jij een afgeronde hbo opleiding (of hoger)? Dan kun je ook gebruik maken van een verkort zijinstroomtraject. Bekijk de meeste gestelde vragen wat de mogelijkheden zijn of neem contact op met één van de opleiders.

WIL JE MEER WETEN?

Kies voor de meeste gestelde vragen of maak gebruik van het contactformulier.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Als je een MBO4 diploma hebt, dan kun je in principe direct de Pabo doen. Wil je toch nog even goed voorbereidt worden op de toelatingstoetsen dan kan het MBO naar Pabo arrangement een mooie tussenstap zijn. Ook kun je kiezen voor de mogelijkheid van de opleiding ADPep (associates degree), dit is een tweejarige HBO bachelor waarmee je niet leraar wordt, maar wel bevoegd bent om met groepjes kinderen op de basisschool aan de slag te gaan. Een mooie tussenopleiding dus.

Je kunt dan kiezen voor een verkorte deeltijd Pabo of het zijinstroomtraject. Welk traject het beste bij jou past is erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

contactformulier

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het basisonderwijs?

Wil jij als zij-instromer het onderwijs in?