Hybride leerkracht of deeltijd leraar

Hybride leerkracht of deeltijd leraar

Algemene informatie

Je hebt al een prima baan en die wil je ook graag houden, maar het onderwijs trekt ook. Waarom zou je het niet combineren? Je kunt op allerlei manieren leraar zijn in het basisonderwijs terwijl je gewoon je eigen vak blijft uitoefenen. Een dag in de week, een middag in de week, een halve week, een maand per jaar, het kan in principe allemaal. Je wordt dan een ‘hybride’ leraar.

Vervolgopleiding

Als je huidige baan wilt combineren met een deeltijdbaan als volledig bevoegd groepsleerkracht is de volgende stap een Pabo opleiding doen. In Den Haag (regio) zijn er drie aanbieders.

1. Haagse Hogeschool
2. InHolland
3. Hogeschool Leiden

WIL JE MEER WETEN?

Kies voor de meeste gestelde vragen of maak gebruik van het contactformulier.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Ja, dat kan. Niet op elke school en niet op elke willekeurige manier, maar er zijn heel veel mogelijkheden.

In veel gevallen kan dat heel goed. Het hangt een beetje af van je ‘vak’, je ervaring en van de manier waarop je aan het onderwijs wilt bijdragen.

Ja, dat kan. Er is een academie voor vakleerkrachten. Afhankelijk van wat je wilt leren en wat je al beheerst, kunnen we je adviseren voor een speciaal opleidingsaanbod.

De Pabo, waarmee je volledig bevoegd wordt, kan in verschillende (deeltijd) trajecten. Als je alleen voor een bepaald vak of onderdeel ingezet wilt worden kun je gebruik maken van de academie voor vakleerkrachten. Afhankelijk van wat je wilt leren en wat je al beheerst, kunnen we je adviseren voor een speciaal opleidingsaanbod.

Dat hangt van veel dingen af. Je kunt met je huidige werkgever afspreken dat je doorbetaald wordt als je maar een klein gedeelte van de week bij een basisschool werkt. Sommige werkgevers vinden dat een prima bijdrage. Je kunt ook een aanstelling krijgen bij een bestuur of een school. Dan word je voor dat deel van de week ingeschaald volgens de onderwijs-cao. Er zijn misschien nog wel andere mogelijkheden. Je kunt ook zelf met voorstellen komen.

Je kunt om te beginnen bij de academie een aantal modules volgen die passen bij wat je wilt gaan doen in het onderwijs. Daarmee behaal je certificaten die gelden als een deel van je pabo-opleiding als je die daarna wilt gaan doen. Je zou zelfs via modulen je hele pabo-opleiding kunnen doen.

contactformulier

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het basisonderwijs?

Wil jij als zij-instromer het onderwijs in?