Middelbaar beroepsonderwijs (MBO)

Denk je na over je vervolgopleiding en ben je nieuwsgierig naar het MBO (beroepsonderwijs)?

Ontdek hier waarom het MBO jouw perfecte startpunt is voor een boeiende carrière in het onderwijs!

Het MBO biedt een wereld vol veelbelovende opties waar je jouw passie voor lesgeven kunt omzetten in een belonende loopbaan. Hier kun je écht het verschil maken in het leven van jongeren die klaar zijn om de wereld te veroveren. In een stimulerende praktijkgerichte omgeving vol energie, creativiteit en uitdagingen, kun je hen de praktische vaardigheden bijbrengen die je nodig hebt voor een succesvolle carrière.

Spreekt deze doelgroep je aan en word je hier enthousiast van? Geweldig! Laten we samen eens kijken wat je eigenlijk moet doen om deze droom werkelijkheid te laten worden:

  • Kies voor een Hbo-lerarenopleiding. Je kunt terecht bij lerarenopleidingen op diverse hogescholen. Tijdens je opleiding krijg je de kans om stage te lopen bij het MBO, waar je echt kunt ervaren hoe het is om voor de klas te staan.
  • Of doe een Kopopleiding na een hbo-bachelor. Na je hbo-opleiding kun je voor een aantal vakken ook een kopopleiding volgen om je lesbevoegdheid te halen. De hbo-opleidingen beslissen voor welke opleidingen dat kan. Een overzicht van kopopleidingen vind je op Overheid.nl. De kopopleiding duurt 1 jaar.

Goed om te weten

Met een tweedegraads lesbevoegdheid ben je niet alleen gekwalificeerd om les te geven op het MBO, maar het bied je nog veel meer mogelijkheden. Je mag namelijk dan ook lesgeven aan:

  • VMBO
  • Onderbouw van HAVO
  • Onderbouw van VWO

Mbo-onderwijsassistent of instructeur

Mocht je niet aan de bovenstaande opleidingen kunnen voldoen maar wil je toch graag aan de slag in het beroepsonderwijs? Dan kan je binnen het mbo ook aan het werk als onderwijsassistent of instructeur.
Deze opleidingsmogelijkheden vind je hier.

Wil je meer weten?

Kies voor de meeste gestelde vragen of maak gebruik van het contactformulier.

Ben je enthousiast over het mbo maar heb je nog inhoudelijke vragen over welke opleiding je precies nodig hebt om voor de klas te staan? Kijk dan eens op ROCMondriaan.nl en neem contact op voor persoonlijk advies.

ROC Mondriaan is dé grootste mbo-opleider in de regio Haaglanden en voorziet je graag van meer informatie over werken in het mbo.

contactformulier

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen het mbo?

"*" indicates required fields

Wil jij als zij-instromer het onderwijs in?